Junior University

Pitkään suunniteltu LUTin ja LABin kouluyhteistyön integrointi yhteen ja samaan kokonaisuuteen eteni vihdoin keväällä 2022 siihen pisteeseen, että toiminnalle annettiin yksi yhteinen nimi: Junior University. Se tiivistyi vuodesta 2017 asti käytössä olleesta LUT Junior University -nimityksestä, kattamaan paremmin myös LABin toiminnan. Jos kahden korkeakoulun kouluyhteistyömuotoja on tarpeen erotella, puhumme LUTin Junior Universitystä ja LABin Junior Universitystä, mutta pääsääntöisesti toiminnan on tarkoitus olla yhteistä ja yhdessä suunniteltua.

LUMA-keskus Saimaan nimestä siis luovutaan, mutta LUMA-toiminta jatkuu vahvana. Junior University on osa LUMA-keskus Suomi -verkostoa ja toteuttaa sen valtakunnallista tehtävää aiemman LUMA-keskuksen toiminta-alueella, eli Etelä-Karjalassa, Kymenlaaksossa ja Etelä-Savossa. Lisäksi Junior Universityn toimintoja kehitetään myös toisessa kampuskaupungissamme Lahdessa, tiiviissä yhteistyössä Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen kanssa.

Some-kanavien nimet päivittyivät samalla. LUMA-keskus Saimaan Facebook-sivun vanhat sisällöt valitettavasti menetettiin kun sivu integroitiin LUT Junior University -sivun kanssa, mutta toivottavasti seuraajamme pysyivät mukana uudella Junior University -sivulla. Instagramissa @lumasaimaa muuttui muotoon @unilutjr (sisällöt säilyttäen), ja samalla nimellä tiedetoimintaamme voi seurata jatkossa myös TikTokissa.

Tämä blogi jää arkistojen aarteeksi muistuttamaan LUMA-keskus Saimaan ajoista. Uusien kuvioiden vastaava raportointi on vielä mietinnässä, mutta otahan seurantaan ajantasaiset nettisivut ja some-kanavat:

Jätä kommentti